Kontrollarm til bil

2021-11-08

Fjæringssystem er en viktig del av moderne bil, som har stor innflytelse på kjørekomfort og kjørestabilitet. Automobile kontrollarm (kontrollarm, også kjent som svingarm) som styrings- og kraftoverføringskomponenten i bilopphengssystem, vil virke på hjulet av ulike krefter til kroppen, og sikre at hjulet i henhold til en viss sporbevegelse. Kontrollarmen til bilen forbinder hjulet og bilens karosseri med henholdsvis kulehengsel eller bøssing. Kjøretøyets kontrollarm (inkludert bøssinger og kulehoder koblet til den) skal ha tilstrekkelig stivhet, styrke og levetid.

Struktur av kontrollarm til bil

1. Stabilisatorledd

Når fjæringen er installert, er den ene enden av stabilisatorstangen koblet til den tverrgående stabilisatorstangen gjennom gummibøssingen, og den andre enden er forbundet med kontrollarmen eller den sylindriske støtdemperen gjennom gummibøssingen eller kuleledden. Den tverrgående stabilisatorstanglenken brukes symmetrisk i boligvalget, noe som kan forbedre driftsstabiliteten.

2. Stag

Under montering av fjæring er gummibøssingen i den ene enden av strekkstangen forbundet med rammen eller kjøretøykroppen, og gummibøssingen i den andre seksjonen er forbundet med hjulnavet. Denne typen kontrollarm brukes for det meste på trekkstangen til bil-multilink-oppheng og styringssystem. Den bærer hovedsakelig tverrbelastningen og styrer hjulbevegelsen samtidig.

3. Langsgående strekkstag

Den langsgående trekkstangen brukes for det meste til dragfjæring for å overføre trekkraft og bremsekraft.

4. Enkel kontrollarm

Denne typen kjøretøykontrollarm brukes mest i multilink-oppheng. To enkle kontrollarmer brukes sammen for å overføre de tverrgående og langsgående belastningene fra hjulene.

5. Gaffel (V) arm

Denne typen bilkontrollarm brukes for det meste til de øvre og nedre armene til dobbelt bærearm-uavhengig fjæring og den nedre armen til McPherson-fjæringen. Gaffelstrukturen til armkroppen overfører hovedsakelig tverrgående belastning.

6. Trekantet arm

Denne typen kjøretøykontrollarm brukes mest i den nedre armen til McPherson-fjæringen foran for å overføre tverrgående og langsgående belastninger og kontrollere den relative bevegelsen av hjul og karosseri.



  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy