Common Car Rear Suspension Frame form Classification

2021-08-12

Ikke-uavhengig fjæringssystem

Den strukturelle egenskapen til det ikke-uavhengige fjæringssystemet er at de to hjulene er forbundet med en integrert ramme, og hjulene er opphengt under rammen eller kroppen sammen med akselen gjennom et elastisk fjæringssystem. Uavhengig fjæringssystem har enkel struktur, lav pris, høy styrke, enkelt vedlikehold, kjøring av forhjulsposisjonering endrer små fordeler, men på grunn av dets komfort og håndteringsstabilitet er dårlig, i utgangspunktet ikke lenger brukt i moderne biler, denne typenBakre opphengsramme for bilbrukes i lastebiler og busser.

Uavhengig fjæringssystem

Uavhengig fjæring er der hjulene på hver side er opphengt separat under rammen eller karosseriet av et elastisk fjæringssystem. Dens fordeler er: lav vekt, reduser påvirkningen av kroppen, og forbedrer bakken vedheft av hjulet; Den myke fjæren med liten stivhet kan forbedre komforten til bilen. Motorposisjonen kan reduseres, kjøretøyets tyngdepunkt reduseres også, for å forbedre stabiliteten til kjøretøyet; Venstre og høyre hjul hopper alene, ikke sammenhengende, kan redusere kroppen til tilt og vibrasjon. Imidlertid har det uavhengige opphengssystemet fordelene med kompleks struktur, høye kostnader og upraktisk vedlikehold. Moderne biler bruker for det meste uavhengige fjæringssystem, i henhold til den forskjellige strukturformen, kan uavhengig fjæringssystem deles inn i tverrgående armtype, langsgående armtype, multilink-type og stearinlystype.

Tverrgående armopphengssystem

Fjæringssystemet med bærearm refererer til det uavhengige fjæringssystemet som hjulene svinger i bilens tverrplan. I henhold til nummeret på bærearmen er den delt inn i opphengssystem med dobbelt bærearm og enkelt bærearm. Enkelt tverrarm har fordelene med enkel struktur, høyt rullesenter og sterk rullemotstand. Men som nå med forbedringen av bilens hastighet, vil for høyt rullesenter forårsake stor endring av hjulstigningen når hjulet slår, og dekkslitasjen vil bli forverret. Dessuten er den vertikale kraftoverføringen til venstre og høyre hjul for stor når du svinger kraftig, noe som fører til økning av bakhjulets helning, reduserer bakhjulets sidestivhet og resulterer i den alvorlige tilstanden med høyhastighets haleristing.

Enkelt ønskearm uavhengig fjæringssystem er mye brukt i bakfjæringssystem, men det brukes sjelden fordi det ikke kan oppfylle kravene til høyhastighetskjøring.

Dobbeltarmsuavhengig opphengssystem i henhold til om over- og underarmen er like lange, og delt inn i like lange dobbeltarmer og ulik lengde dobbeltarmsopphengssystem. Det like lange opphengssystemet med doble bærearmer kan holde kingpin-vinkelen konstant når hjulene hopper opp og ned, men hjulstigningen varierer mye (i likhet med enkelt bærearm), noe som forårsaker alvorlig dekkslitasje, brukes nå sjelden. For ulik lengde på dobbelt bærearmsfjæringssystem, så lenge det riktige valget, optimalisering av lengden på øvre og nedre bærearm, og gjennom rimelig utforming, kan du gjøre endringene i akselavstanden og forhjulsposisjonsparameterne i et akseptabelt område av grenser, for å sikre kjøretøyet god kjørestabilitet. Ulik lengde dobbelt tverrarm Suspensjonssystem har blitt mye brukt i front- og bakfjæringssystem på biler, noen sportsbiler og bilbakhjul bruker også denne typenBakre opphengsramme for bil.

Multi-link opphengssystem

Multi-link opphengssystem er et opphengssystem som består av 3-5 stenger kombinert for å kontrollere posisjonen til hjulet. Multi-link type kan få hjulet til å svinge rundt bilens lengdeakse i to faste vinkelakser, er et kompromiss mellom tverrarmen og langsgående arm, velg riktig svingarmens akse og lengdeaksen til bilen inkludert Vinkel dannet av aksen kan oppnå fordelene med tverrgående arm og langsgående armopphengssystem i varierende grad, og kan møte de forskjellige kravene til tjenesteytelse. Den største fordelen med multi-link fjæringssystemet er at det er liten endring i akselavstand og frontsele når hjulene spretter, uansett om bilen er i drev eller bremsetilstand kan utføres i henhold til førerens intensjon om å styre jevnt, dens ulempe er at bilen i høy hastighet når akselen swing fenomen.

Fjæringssystem med langsgående arm

Longitudinell arm uavhengig fjæringssystem refererer til hjulet i lengdeplanet til kjøretøyets svingopphengssystemstruktur, og delt inn i enkelt langsgående arm og dobbel langsgående arm to former. Enkelt langsgående armfjæringssystem når hjulet hopper opp og ned vil føre til at kingpin-bakvinkelen produserer en stor endring, slik at rattet med enkelt langsgående armopphengssystem ikke brukes. De to armene til et dobbeltarms fjæringssystem er vanligvis like lange, og danner en parallell firestangsstruktur slik at kingpinens bakre vinkel forblir den samme når hjulet hopper opp og ned. Denne typenBakre opphengsramme for bilbrukes mest på rattet.

Stearinlys opphengssystem

Strukturen til stearinlysopphenget har hjul som beveger seg opp og ned langs aksen til kingpin, som er stivt festet til rammen. Fordelen med stearinlysopphengssystemet er at når fjæringssystemet er deformert, vil ikke posisjoneringsvinkelen til kingpin endres, bare akselavstanden og akselavstanden endres litt, så det er spesielt gunstig at dampstyringskontrollen er stabil og kjøringen er stabil . Men opphengssystemet av stearinlystypen har en stor ulempe: det vil si at sidekraften når bilen kjører vil bæres av kingpin-hylsen i kingpin, noe som resulterer i økt friksjonsmotstand mellom hylse og kingpin, slitasje er også mer seriøs. Denne typenBakre opphengsramme for biler nå i bruk ikke mye.

  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy