Årsaker til overflateriper på metallpregede deler

2021-06-30

Metallstempling kalles noen ganger plateforming, men det er en liten forskjell. Den såkalte plateformingen refererer til bruk av platematerialer, tynnveggede rør, tynne profiler etc. som råmateriale. Formingsmetoden for plastbearbeiding kalles samlet plateforming. På dette tidspunktet vurderes generelt ikke deformasjonen i retning av den tykke platen. Så hva forårsaket overflateriper i prosessen med brukmetallstemplingsdels? La oss ta en titt på følgende punkter:

1. Når du utfører kontinuerlige bøyeoperasjoner på myke materialer som kobber og aluminiumslegeringer, er metallpartikler eller avskum lett å feste til overflaten av arbeidsdelen, noe som forårsaker store riper på delen. På dette tidspunktet bør formen på arbeidsdelen analyseres og studeres nøye. Smøreolje og andre forhold gjør at emnene bedre ikke vises partikler og avskum, og til og med riper.

2. Når bøyeretningen til metallstemplingen er parallell med materialets rulleretning, vil det oppstå sprekker på overflaten av arbeidsstykket, noe som reduserer overflatekvaliteten til arbeidsstykket. Når metallstempling og bøying utføres på to eller flere steder, bør vinkelen mellom metallstempling og bøyeretning og rulleretning sikres så mye som mulig. Årsaker til overflateriper påmetall stempling deler.
3. Når gratoverflaten brukes som ytre overflate for metallstempling og bøying, er delene utsatt for sprekker og riper; derfor bør burr overflaten brukes som den indre overflaten av metall stempling og bøyning når metallet er stanset og bøyd.

4. Hjørneradiusen til dysen er for liten, og støtmerker vises på bøyedelene av metallstemplingen. Poler formen og forstørre hjørneradiusen på formen for å unngå riper på metallstemplingen og bøyningsdelene.

5. Avstanden mellom den konvekse og konkave formen bør ikke være for liten. For lite gap vil føre til tynning og riper. Under stemplingsprosessen må du alltid kontrollere endringen av formgapet.

6. Når dybden av stansen inn i den konkave formen er for stor, vil overflaten på delen bli ripet opp. Derfor bør dybden av stansen inn i den konkave formen reduseres passende samtidig som det sikres at den ikke påvirkes av tilbakeslag.

7. For å få delene til å oppfylle nøyaktighetskravene, måmetallstemplingog bøyedyser brukes ofte i bunnen av pressematerialet. Når metallet er stanset og bøyd, presses fjærene på presseplaten, posisjoneringsstifthullene, støtteplaten og returhullet inn i det pressede. Merket skal justeres.

  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy